Wino słodkie

Słodycz elegancka i skoncentrowana, u początki swej drogi rozwoju. Barwa bursztynowa z pomarańczową obwódką. Owocowość spod znaku suszonych fig, daktyli, gruszek i rodzynek przeplata się z falami cytrusowej świeżości, głównie opartej o skojarzenia ze skórką pomarańczy i cytryny. Także na podniebieniu jest złożone: rzecz jasna bardzo słodkie, ale też gęste i przenikliwe. Kapitalne wino ze szczepu pedro ximenez do lodów, albo delicji: zwłaszcza serów pleśniowych i pasztetów. Ubogaca też wykwintne sosy i marynaty do mięs

2019-03-28T11:12:26+00:00
25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO. Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies. Zapoznaj się z naszą polityką prywatności. Ok